A szlogenről

Az orvosi diagnosztika óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben. Különösen az ideggyógyászatban a vizsgálatok lényegesen közelebb férkőznek az idegrendszer titkaihoz, ugyanakkor többsége fájdalom nélküli és nem okoz megterhelést a beteg számára. Ha panasza van, ma már nem kell félnie egy neurológiai átvizsgálástól, sok rettegett vizsgálat ma már a múlté.

Emiatt ne fájjon a feje.

A betegségek kezelésében is nagymértékű a változás. Szinte naponta új gyógyszer jelenik meg, néhány hetente zárulnak le nagy nemzetközi vizsgálatok, melyek egyre hatékonyabb, biztonságosabb terápia felé terelik a mindennapi orvosi gyakorlatot. Óriásit fejlődött a műtéti technika, az altatás és az intenzív ellátás. Ezen a téren is elmondható, hogy jelentősen javult a műtéti biztonság és csökkent a műtéttel járó megterhelés.

Emiatt se fájjon a feje.

A hallatlan fejlődés ellenére sok olyan betegség van, amit tudunk ugyan kezelni, tudjuk a panaszokat mérsékelni, de gyakran csak lassítjuk a betegség kórlefolyását, rosszabbodását, azonban egyelőre nem vagyunk képesek meggyógyítani azt.

De mindig lehet valamit segíteni.

Gyakran tapasztalom, hogy egy nem súlyos betegség esetén is, a betegekben túlzott aggodalom, súlyos állapottól való félelem és további rosszabbodás rémképe alakul ki. Ennek általában az az oka, hogy nincsenek érthetően tájékoztatva a betegség természetéről. Kellő ismeretek birtokában sok olyan betegség, nevezzük inkább állapotnak, elfogadható, ha tudjuk, hogy hosszú távon az életminőségünket nem befolyásolja. A pontos, reális tájékozódás, a tisztánlátás, a betegség megértése segíti a vele szembeni küzdelmet, sőt, akár egy-egy panasz elfogadását is.
Rendeléseimen érthető, reális tájékoztatásra, őszinte orvosi véleményre számíthat.

Emiatt ne fájjon a feje.

Elérhetőség

Magánrendelés

Acusticus Rendelő
Debrecen, Bem tér 14.
rendelési idő: csütörtök 16-18 óra
telefonszám: 52/537662
bejelentkezés: hétköznap 9-18 óra között
e-mail: sszabo21@gmail.com

Klinikai munkahely

DE KK Idegsebészeti Klinika
Móricz Zsigmond krt. 22. /Auguszta/
4032 Debrecen

Asszisztensnő: Elekné Nagy Éva
Telefon: 06 50 106 5505

Dr. Szabó Sándor megánrendelő

Személyes telefon sürgős esetben: 06 20 955 2452
A klinikai rendelésre bejelentkezhet az asszisztensnő telefonján is.